WELKOM

Auto Classica Rubbio is al decennia een begrip op het gebied van de restauratie van klassieke auto’s. Niet alleen in ’t Gooi en Nederland, maar ook ver daar buiten!

Vader Tito is Italiaan en verkaste in de jaren zeventig met zijn Nederlandse echtgenote Wil voorgoed naar Nederland. Eind jaren tachtig begon de technisch tekenaar uit Turijn zijn eigen firma Auto Classica in Kortenhoef.

Zijn voorliefde voor Italiaanse exoten, zoals Lamborghini, De Tomaso, Ferrari, Lancia, Maserati, Alfa Romeo en Fiat weerhield Rubbio er niet van ook legendarische automobielen uit andere landen in al hun pracht te herstellen. Naast de designwonderen uit zijn vaderland sieren bij voorbeeld Jaguars, Porsches, Rolls Royces, Aston Martins en Austin Healeys, door Rubbio vakkundig in originele staat gerestaureerd en gereden door trotse eigenaars, de Europese wegen.

In het nieuwe millennium groeide Auto Classica uit tot een echt familiebedrijf. Zoons Richard (in de jaren negentig) en Gino (sinds 2003) raakten besmet met het ‘klassieke’ virus van vader en gingen deel uitmaken van de firma, die in oldtimerland steeds meer bekendheid kreeg. Naast restauratie specialiseerde Auto Classica zich in reparatie, onderhoud, revisie, schadeherstel en ‘detaillering’ voor shows en verkoop.

Het trio Rubbio is tegenwoordig te vinden aan de Middenweg in Nederhorst den Berg, waar de werkplaats in 2010 moest worden uitgebreid vanwege het alsmaar groeiende aantal opdrachten. Kwaliteit verloochent zich nu eenmaal niet.

De slogan van de gepassioneerde experts zegt alles over de vakbekwaamheid en de kwaliteit, die wordt geleverd: ‘Men vraagt en wij draaien’. Of om met Tito te spreken: “Bij ons is alles, werkelijk alles, mogelijk.”

...terug